Sposób przygotowania:
Letni bigos z młodej kapustyETAP 1
Ciecierzycę namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Ugotowaną odsączamy z wody.
ETAP 2
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Do zrumienionej cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę. Razem smażymy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Całość podlewamy przecierem pomidorowym i dusimy do momentu jak warzywa będą miękkie.
ETAP 3
Między czasie boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Pokrojone wędliny przysmażamy na patelni.
ETAP 4
Gdy warzywa są gotowe dodajemy do nich przysmażoną wędlinę. Razem dusimy około 5 minut.
ETAP 5
Po tym czasie dodajemy ciecierzycę oraz pokrojony koperek. Całość dusimy jeszcze około 10 minut. Doprawiamy do smaku.
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2
mocsłodkości