Sposób przygotowania:
Bułki zapiekane z cukinią i seremEtap 1
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Etap 2
Dodać do niej tartą cukinię, trochę soli i pieprzu, czosnek i paprykę. Smażyć na średnim ogniu często mieszając, aż cukinia zmięknie.
Etap 3
Dodać ajvar, wymieszać, jeszcze chwilę podsmażać.
Etap 4
Bułki przekroić na pół. Każdą połówkę bułki lekko w środku wydrążyć, posmarować masłem.
Etap 5
Do bułek nałożyć cukiniowy farsz. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ułożyć na bułkach.
Etap 6
Bułeczki zapiekać w 200 stopniach przez ok. 10 minut.