Sposób przygotowania:
Torteloni z cukinią i gorgonzolą
Cebulę obrać i posiekać drobno, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, zeszklić.
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Wrzucić do cebuli, smażyć chwilę razem. W międzyczasie ugotować torteloni wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Gdy cukinia lekko zmięknie dodać do niej śmietankę, doprawić ziołami i dusić 5 minut pod przykryciem. Następnie dodać ser, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Wrzucić torteloni, wymieszać.
Przykryć i trzymać 5 minut. Następnie nałożyć na talerze i posypać pieprzem.
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Wrzucić do cebuli, smażyć chwilę razem. W międzyczasie ugotować torteloni wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Gdy cukinia lekko zmięknie dodać do niej śmietankę, doprawić ziołami i dusić 5 minut pod przykryciem. Następnie dodać ser, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Wrzucić torteloni, wymieszać.
Przykryć i trzymać 5 minut. Następnie nałożyć na talerze i posypać pieprzem.