Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Torteloni z cukinią i gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Torteloni czyli duże tortellini. Z pysznym kremowym sosem śmietankowo-serowym, z cukinią, bo... trzeba jeść warzywa ;)

Torteloni z cukinią i gorgonzolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torteloni z cukinią i gorgonzolą

 

Sposób przygotowania:

Torteloni z cukinią i gorgonzolą
Cebulę obrać i posiekać drobno, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, zeszklić.

Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Wrzucić do cebuli, smażyć chwilę razem. W międzyczasie ugotować torteloni wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

Gdy cukinia lekko zmięknie dodać do niej śmietankę, doprawić ziołami i dusić 5 minut pod przykryciem. Następnie dodać ser, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Wrzucić torteloni, wymieszać.

Przykryć i trzymać 5 minut. Następnie nałożyć na talerze i posypać pieprzem.
Torteloni z cukinią i gorgonzolą
Cebulę obrać i posiekać drobno, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, zeszklić.
Torteloni z cukinią i gorgonzolą
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Wrzucić do cebuli, smażyć chwilę razem
Torteloni z cukinią i gorgonzolą
Gdy cukinia lekko zmięknie dodać do niej śmietankę, doprawić ziołami i dusić 5 minut pod przykryciem.
Torteloni z cukinią i gorgonzolą
Następnie dodać ser, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Wrzucić torteloni