Sposób przygotowania:
Szybki chleb domowy
Mąkę przesiać i wymieszać z ziarnami. W letniej wodzie rozpuścić drożdże , cukier, olej i sól. Do mąki wlać wodę i wymieszać dokładnie nie przejmując się konsystencją.
Dwie foremki wysmarować olejem lub masłem i obsypać bułką tartą wylać do nich ciasto i wyrównać powierzchnie , posypać nasionami i wstawić do zimnego piekarnika nastawiając go na 170 stopni i piec ok 1,20h.
Dwie foremki wysmarować olejem lub masłem i obsypać bułką tartą wylać do nich ciasto i wyrównać powierzchnie , posypać nasionami i wstawić do zimnego piekarnika nastawiając go na 170 stopni i piec ok 1,20h.
![Szybki chleb domowy Szybki chleb domowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-chleb-domowy-392898.jpg)
![Szybki chleb domowy Szybki chleb domowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-chleb-domowy-392899.jpg)
![Szybki chleb domowy Szybki chleb domowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-chleb-domowy-392900.jpg)
![Szybki chleb domowy Szybki chleb domowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-chleb-domowy-392901.jpg)
Trish27