Sposób przygotowania:
Szybki deser na zimno z owocami
Truskawki przebrać, szypułkować, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Galaretkę wykonać według przepisu podanego na opakowaniu, używając mniej wody niż przewiduje przepis. Galaretki ostudzić, następnie wlać do pucharków. Odstawić do zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić według przepisu podanego na opakowaniu z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, dodać wiórki kokosowe oraz likier kokosowy lub likier w innym smaku, dzięki temu bita śmietana uzyska posmak kokosowy. Truskawki pokroić w małe cząstki. Układać truskawki na zastygniętej galaretce, bitą śmietanę porcjować do szprycy i dekorować nią deser w finezyjny sposób. Można użyć do deseru innych smaków galaretek i owoców.