Sposób przygotowania:
Szybki krem prawie ukraiński
W garnku rozpuszczam masło, wsypuję mrożonki i mieszam . Dodaję pokrojony w plasterki czosnek, dodaję kostkę rosołową. Warzywa duszą się do momentu rozmrożenia, następnie dodaję 3 łyzki tartych buraków, mieszam całość ,zalewam gorącą wodą i wsypuję kminek. Gotuję około 20 minut.
Po tym czasie zupę miksuję blenderem . Dodatkowo przecieram przez sitko. Na koniec zaciągam śmietanką rozmieszaną ze skrobią. Podaję z jajkami na twardo i białą fasolką.
Po tym czasie zupę miksuję blenderem . Dodatkowo przecieram przez sitko. Na koniec zaciągam śmietanką rozmieszaną ze skrobią. Podaję z jajkami na twardo i białą fasolką.
MagdaMM
zbysiowa
Wymyślony na szybko, z bardzo dobrym rezultatem:)
edytaha
zbysiowa
Mała odskocznia od tradycji;)
mysza75
zbysiowa
Pokombinowałam,opłacało się , polecam:)