zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Szybki krem prawie ukraiński

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybki i smaczny barszczyk kremowy.

Szybki krem prawie ukraiński Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybki krem prawie ukraiński

 

  • mrożonka barszcz ukraiński ( 450 g x 2)
  • 10 dag masła
  • 3 ząbki czosnku
  • kostka z zielem ang. i liściem laurowym
  • 3 pełne łyżki tartych buraczków marynowanych
  • łyżka kminku
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • Dodatki
  • jajka ugotowane na twardo
  • biała konserwowa fasolka

 

Sposób przygotowania:

Szybki krem prawie ukraiński
W garnku rozpuszczam masło, wsypuję mrożonki i mieszam . Dodaję pokrojony w plasterki czosnek, dodaję kostkę rosołową. Warzywa duszą się do momentu rozmrożenia, następnie dodaję 3 łyzki tartych buraków, mieszam całość ,zalewam gorącą wodą i wsypuję kminek. Gotuję około 20 minut.



Po tym czasie zupę miksuję blenderem . Dodatkowo przecieram przez sitko.  Na koniec zaciągam śmietanką rozmieszaną ze skrobią. Podaję z jajkami na twardo i białą fasolką.
Szybki krem prawie ukraiński
W garnku rozpuszczam masło, wsypuję mrożonki i mieszam . Dodaję pokrojony w plasterki czosnek, dodaję kostkę rosołową. Warzywa duszą się do momentu rozmrożenia
Szybki krem prawie ukraiński
następnie dodaję tarte buraki, mieszam całość ,zalewam gorącą wodą i wsypuję kminek. Gotuję około 20 minut
Szybki krem prawie ukraiński
Po tym czasie zupę miksuję blenderem . Dodatkowo przecieram przez sitko
Szybki krem prawie ukraiński
Na koniec zaciągam śmietanką rozmieszaną ze skrobią. Podaję z jajkami na twardo i białą fasolką