Sposób przygotowania:
Szybki murzynek z cynamonem 2
Piekarnik nagrzać do 180 st C, a w tym czasie przygotować masę czekoladową. Wszystkie składniki dodawać po kolei do miski, 1 szklankę mleka,1 szklankę cukru, następnie dodać 2 szklanki mąki, wbić 3 jajka, powoli miksować miskerem, dodać 1/2 słoika dżemu lub marmolady, wlać miękkie masło, które można zastąpić olejem, wsypać łyżeczkę proszku do pieczenia,3 łyżki kakao i 1 łyżkę cynamonu, wszystko razem zmiksować mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę wylać do wysmarowanej tłuszczczem formy (25 x 40 cm). Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 st C i piec ok.35-40 min (do tzw.suchego patyczka). Posypać curem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego.