Sposób przygotowania:
Szybki sernik na zimno
Spód średniej wielkości tortownicy wykładamy herbatnikami lub biszkopcikami. Serki homogenizowane i waniliowe przekładamy do miseczki. Przygotowujemy żelatynę, dwie małe łyżeczki rozpuszczamy według przepisu w niewielkiej ilości wody. Przestudzoną żelatynę dodajemy do serków i mieszamy. Jeśli masa jest dla nas zbyt mało słodka można do niej dodać trochę cukru pudru. Wierzch naszej masy dekorujemy rodzynkami i odstawiamy do lodówki, żeby się ściągnęła. Czas na przygotowanie galaretki. Pamiętajmy o tym, iż należy ją rozpuścić w mniejszej ilości wody, niż w przepisie podanym na opakowaniu. Przygotowaną galaretkę odstawiamy, aby się schłodziła, ale nie ściągnęła. Gdy masa jest już stężała powoli nalewamy na nią galaretkę. Najlepiej robić to łyżką, tak by nie porobiły się dziurki na masie. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. I tak oto mamy gotowy sernik na zimno> Smacznego !