Sposób przygotowania:
Szybkie bułki śniadanioweETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dosypać cukier i dolać ciepłą wodę. Wymieszać dokładnie. Do miski wsypać mąkę pszenną. Wbić jajko. Dolać olej i wymieszany zaczyn (bez wyrastania). Dosypać sól. Mikserem z hakami miksować ciasto przez kilka minut. Następnie przełożyć na stolnicę, jeśli się klei podsypać mąką i zagnieść puszyste ciasto.
Ciasto podzielić na 8 równych kawałków. Każdy kawałek uformować w podłużną bułeczkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na bułeczkach zrobić nożem ukośnie nacięcia. Odstawić bułeczki na ok. 15-20 minut żeby podrosły a następnie piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika.
Po upieczeniu wystudzić na kratce.