Sposób przygotowania:
Jogurtowe bułki na sodzie
1. Mąkę przesiewamy solą i sodą do miski, wlewamy olej i dajemy jogurt, mieszamy łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę posypaną mąką pszenną i zagniatamy ciasto. Ciasto jest trochę takie luźne, ale takie ma być i nie należy się przejmować.
2. Z ciasto formujemy okrągłe bułeczki. Uformowałam ich osiem. Następnie bułeczki układamy je na blaszce i od razu pieczemy. Blaszki niczym nie wykładamy, ani nie smarujemy.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do zrumienienia.
4. Gotowe podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi 8 bułek .
2. Z ciasto formujemy okrągłe bułeczki. Uformowałam ich osiem. Następnie bułeczki układamy je na blaszce i od razu pieczemy. Blaszki niczym nie wykładamy, ani nie smarujemy.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do zrumienienia.
4. Gotowe podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi 8 bułek .
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)
edytaha
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)