Sposób przygotowania:
Szybkie cannelloni.
1.Rurki cannelloni obgotować w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Przygotować sos pomidorowy lub boloński zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2.Parówki zawinąć w ser żółty i wcisnąć w rurki, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać gotowanym sosem.
3.Cannelloni z parówkami wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Wierzch oprószyć startym żółtym serem. Całość zapiekać, aż ser się całkowicie roztopi. Cannelloni podawać na gorąco.
2.Parówki zawinąć w ser żółty i wcisnąć w rurki, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać gotowanym sosem.
3.Cannelloni z parówkami wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Wierzch oprószyć startym żółtym serem. Całość zapiekać, aż ser się całkowicie roztopi. Cannelloni podawać na gorąco.