Sposób przygotowania:
Szybkie ciasteczka z jabłkami
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki.
Składniki ciasta łączymy i zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części.
Każdą wałkujemy na koło, kroimy na 16 kawałków ( trójkątów ) co da nam 32 kawałki ciasta.
Na szerszej stronie kładziemy jabłka, zwijamy jak rogaliki i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( 2 blachy ).
Ciasteczka pieczemy przez 30 minut z termoobiegiem w 170 stopniach.
Ciasteczka można posypać cukrem pudrem.
Składniki ciasta łączymy i zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części.
Każdą wałkujemy na koło, kroimy na 16 kawałków ( trójkątów ) co da nam 32 kawałki ciasta.
Na szerszej stronie kładziemy jabłka, zwijamy jak rogaliki i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( 2 blachy ).
Ciasteczka pieczemy przez 30 minut z termoobiegiem w 170 stopniach.
Ciasteczka można posypać cukrem pudrem.
ciasteczka
lukrowanepierniczki