Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe (bez jajek) z czekoladą
Mleko wlewamy do garnczka, dodajemy masło i podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści.
Do lekko ciepłego mleka dodajemy drożdże i cukier.
Odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik.
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki.
Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Do lekko ciepłego mleka dodajemy drożdże i cukier.
Odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik.
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki.
Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Szeptucha
gosiapiotrek23
;)
biedroneczki
gosiapiotrek23
;)
lukrowanepierniczki