ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Lody z czarną porzeczką i morelą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Bardzo proste do zrobienia lody z czarną porzeczką oraz morelą zachwycą smakiem. Przypadną do gustu dzieciom jak i dorosłym.

Lody z czarną porzeczką i morelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lody z czarną porzeczką i morelą

 

  • Śmietana 12 % - 330g.
  • 1 bardzo dojrzała morela
  • pół szklanki czarnej porzeczki
  • 2 czubate łyżki cukru
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżka rodzynek

Sposób przygotowania:

Lody z czarną porzeczką i morelą
Pół śmietany dwanaście procentowej ubić z dwoma łyżkami cukru. Umyć morelę pod bieżącą wodą i zmiksować, tak samo pół szklanki czarnej porzeczki.

Opłukać pod bieżącą wodą i zmiksować. Wszystko razem połączyć, ubitą śmietanę oraz masę z moreli i czarnej porzeczki. Dodać łyżkę rodzynek i pół łyżeczki cukru waniliowego.

Wlać do pojemniczków, pucharków albo szklanek. Wstawić do zamrażalnika.  
Lody z czarną porzeczką i morelą
Pół śmietany dwanaście procentowej ubić z jedną dużą łyżką cukru.
Lody z czarną porzeczką i morelą
Bardzo dojrzałą morelę wypestkować i zmiksować.
Lody z czarną porzeczką i morelą
Czarną porzeczkę zmiksować i dodać do śmietany.
Lody z czarną porzeczką i morelą
Do ubitej masy dodać łyżkę dużych rodzynek.

Tagi:

lody