Sposób przygotowania:
Lody z czarną porzeczką i morelą
Pół śmietany dwanaście procentowej ubić z dwoma łyżkami cukru. Umyć morelę pod bieżącą wodą i zmiksować, tak samo pół szklanki czarnej porzeczki.
Opłukać pod bieżącą wodą i zmiksować. Wszystko razem połączyć, ubitą śmietanę oraz masę z moreli i czarnej porzeczki. Dodać łyżkę rodzynek i pół łyżeczki cukru waniliowego.
Wlać do pojemniczków, pucharków albo szklanek. Wstawić do zamrażalnika.
Opłukać pod bieżącą wodą i zmiksować. Wszystko razem połączyć, ubitą śmietanę oraz masę z moreli i czarnej porzeczki. Dodać łyżkę rodzynek i pół łyżeczki cukru waniliowego.
Wlać do pojemniczków, pucharków albo szklanek. Wstawić do zamrażalnika.
Jagodowa
ajrinwu
Tak, zapomniałam tylko dodać, że cukier najlepiej dodawać według własnego smaku, jeśli morela i porzeczki są bardzo dojrzałe cukru potrzeba mniej a jak bardziej kwaśne potrzeba go troszkę więcej, ja lubię lody lekko kwaskowe...robi je się szybko i smakują super. Pozdrawiam serdecznie...
Magdalena88
ajrinwu
tak, to prawda a rodzynki dodają jeszcze lepszego smaku....pozdrawiam serdecznie...