Sposób przygotowania:
Szybkie mielone na upały.
Pomysł na kotlety mielone rozmieszałam dobrze ze 125 ml wody i odstawiłam na 3 minuty.W tym czasie ser mozzarella podzieliłam na 6 części.Ja kupiłam na wagę gruby plaster i podzieliłam go na 6 słupków. Po napęcznieniu Pomysłu na...wymieszałam go z mięsem i podzieliłam masę na 6 części. Każdą porcję rozpłaszczałam na dłoni.Na środku kładłam słupek mozzarelli i zlepiałam dokładnie masą,by ser nie wyciekał podczas smażenia. Formowałam owalne,lekko kanciaste kotlety.Oprószałam je mąką,lekko ją dociskając a następnie otrzepując jej nadmiar. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyłam ze wszystkich stron kotlety.Gdy obsmażyłam dokładnie podlałam je kilkoma łyżkami wody ipod przykryciem smażyłam jeszcze kilka minut,obracając je raz lub dwa. Mięso jest smaczne i szybko się je robi.Podałam z ziemniakami i mizerią.Oczywiście można zrobić tradycyjnie mielone z namoczoną bułką,cebulką itd ale że pogoda była mało sprzyjająca siedzeniu w kuchni poszłam na łatwiznę.