Sposób przygotowania:
Szybkie szaszłyki z kiełbasy
Kiełbasę pociąć na grube plasterki ( każdą na 6-7 ). Boczek pokroić w plastry a te w kostkę wielkości plasterków kiełbasy . Nabić na patyczki do szaszłyków na przemian plasterki kiełbasy i boczek. Posypać przyprawą do grilla i solą czosnkową . Wetrzeć delikatnie przyprawy w szaszłyk . Na patelni ( takiej by szaszłyki luźno na nią weszły ) rozgrzać kilka łyżek oleju. Obsmażać szaszłyki na rumiano . W czasie kiedy się smażą pokroić w ,, piórka ,, cebulę .Wrzucić na patelnię koło szaszłyków . Smażyć aż się zrumieni. Podawać na gorąco z pieczywem ( lub odsmażonymi ziemniakami ) i surówką . No i oczywiście niezbędny jest ketchup i musztarda . Prosty obiad w 10 minut .
haniakson
evita0007
Lady Marmolada