Sposób przygotowania:
Szynka duszona z warzywami
Szynkę myjemy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy, dokładnie myjemy i ścieramy na tarce. Paprykę kroimy na mniejsze paski.
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso. Zrumienione przekładamy na talerz. Na tej samej patelni przesmażamy startą marchew oraz pokrojoną paprykę. Gdy warzywa zmienią kolor dodajemy mięso. Posypujemy mąką i chwilę obsmażamy, by mąka straciła swój surowy smak.
Całość zalewamy wodą i przyprawiamy. Dusimy na wolnym, aż nadmiar płynu wyparuje, a mięso stanie się miękkie.
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso. Zrumienione przekładamy na talerz. Na tej samej patelni przesmażamy startą marchew oraz pokrojoną paprykę. Gdy warzywa zmienią kolor dodajemy mięso. Posypujemy mąką i chwilę obsmażamy, by mąka straciła swój surowy smak.
Całość zalewamy wodą i przyprawiamy. Dusimy na wolnym, aż nadmiar płynu wyparuje, a mięso stanie się miękkie.
anemon
Lubię dania z jednego garnka, a Twoje wygląda bardzo smakowicie.
misia5