2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Duszona szynka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Chude mięso i bogactwo warzyw to idealne połączenie obiadowe,podawać potrawę z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ryżem.

Duszona szynka w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona szynka w warzywach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Duszona szynka w warzywach
Mięso umyć pokroić na plastry oprószyć z ob stron przyprawą do steku.Odstawić na 15 minut.Na patelni rozgrzać masło obsmażyć mięso na dużym ogniu przełożyć do garnka zalać gorącym bulionem dodać pokrojoną w kostkę cebulę marchewkę i pietruszkę wrzucić liść laurowy ziele i na wolnym ogniu gotować około 40 minut.Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę osączony groszek i kawałek pora,doprawić do smaku i gotować jeszcze około 10 minut aż mięso będzie całkowicie miękkie.Zagęścić sos zawiesiną z mąki.Pogotować chwilę i odstawić. Podawać z kaszą lub ryżem ugotowanym na sypko.
Duszona szynka w warzywach
pokrojone mięso oprószamy przyprawą do steków
Duszona szynka w warzywach
obsmażamy mięso na maśle na dużym ogniu z każdej strony
Duszona szynka w warzywach
zalewamy bulionem dodajemy warzywa i gotujemy
Duszona szynka w warzywach
pod koniec wrzucamy groszek paprykę por zagęszczamy mąką doprawiamy