Sposób przygotowania:
Szynka parzona
Szynkę umyć,osuszyć i obwiązać nitką. Za pomocą czegoś ostrego (u mnie metalowy patyk do szaszłyków) porobić głębokie nakłucia. Do miski lub innego naczynia wlać wodę 1,5l dodać sole i pozostałe przyprawy wymieszać do rozpuszczenia sie soli. Następnie do zalewy włożyć szynkę,przykryć i włożyc do lodówki na 2 doby (od czasu do czasu przekręcić szynkę żeby przeszła solą i przyprawami. Pózniej wyciągamy z zalewy odsączamy ją na ręczniku papierowym. Zawijamy porządnie w folię spożywczą,przekładamy do garnka zalewamy wodą (jakby wypływała można cos na niej położyć ja położyłam chochelkę) i parzymy w 85*C przez 2h Następnie wyjmujemy do ostudzenia.Jak ostygnie wkładamy do lodówki i na drugi dzień mamy pyszną szyneczkę do pieczywa . . . . Smacznego . . .
joana30
zbysiowa
gusia1000
MaciekM
evita0007
Ciesze sie :)