Sposób przygotowania:
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
1) Gotowe ciasto francuskie smarujemy żółtkiem.
2) Następnie posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3) Układamy na ziołach szynkę parmeńską (możemy pokroić na mniejsze części bądź złożyć plastry na pół).
4) Posypujemy szynkę suszonymi pomidorami i bazylią.
5) Na to dajemy połowę mozzarelli.
6) Odmrożony i odsączony z nadmiaru wody szpinak przyprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na mozzarellę.
7) Szpinak posypujemy resztą sera.
8) Zwijamy w roladki - takie jak na zdjęciu.
9) Pieczemy przez ok. 15-20 min w 180 stopni.
2) Następnie posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3) Układamy na ziołach szynkę parmeńską (możemy pokroić na mniejsze części bądź złożyć plastry na pół).
4) Posypujemy szynkę suszonymi pomidorami i bazylią.
5) Na to dajemy połowę mozzarelli.
6) Odmrożony i odsączony z nadmiaru wody szpinak przyprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na mozzarellę.
7) Szpinak posypujemy resztą sera.
8) Zwijamy w roladki - takie jak na zdjęciu.
9) Pieczemy przez ok. 15-20 min w 180 stopni.
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5