tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwe i szybkie w przygotowaniu roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, szynką parmeńską, serem mozzarellą i ziołami.

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską

Na roladki

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
1) Gotowe ciasto francuskie smarujemy żółtkiem.

2) Następnie posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi.

3) Układamy na ziołach szynkę parmeńską (możemy pokroić na mniejsze części bądź złożyć plastry na pół).

4) Posypujemy szynkę suszonymi pomidorami i bazylią.

5) Na to dajemy połowę mozzarelli.

6) Odmrożony i odsączony z nadmiaru wody szpinak przyprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na mozzarellę.

7) Szpinak posypujemy resztą sera.

8) Zwijamy w roladki - takie jak na zdjęciu.

9) Pieczemy przez ok. 15-20 min w 180 stopni.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Następnie posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Posypujemy szynkę suszonymi pomidorami i bazylią.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Na szynkę parmeńską dajemy połowę mozzarelli.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Odmrożony i odsączony z nadmiaru wody szpinak przyprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na mozzarellę.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Szpinak posypujemy resztą sera.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Zwijamy w roladki - takie jak na zdjęciu.
Roladki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Gdy zwiniemy roladki układamy je na blaszce.

Tagi:

przystawki