Sposób przygotowania:
Syszki - kajmakowe ciasteczka z prażonego ryżu
Krówki wybrać kruche (nie powinny być ciągnące) i pokroić w kawałki - dodać zimne masło i dolać mleko. Podgrzewać na najmniejszym palniku, stale mieszając, aż krówki się rozpuszczą i powstanie jednolita masa.
Do dużej miski wsypać ryż preparowany i wlać masę krówkową. Jak najszybciej wymieszać, aby kajmak nie zdążył ostygnąć, bo z każdą chwilą coraz bardziej gęstnieje.
Blaszkę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami - napełniać ryżem za pomocą dwóch łyżek. Lekko przygnieść, aby ryż się dobrze skleił i pozostawić do zatygnięcia.
Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.
Do dużej miski wsypać ryż preparowany i wlać masę krówkową. Jak najszybciej wymieszać, aby kajmak nie zdążył ostygnąć, bo z każdą chwilą coraz bardziej gęstnieje.
Blaszkę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami - napełniać ryżem za pomocą dwóch łyżek. Lekko przygnieść, aby ryż się dobrze skleił i pozostawić do zatygnięcia.
Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.