Sposób przygotowania:
Szyszki z pszenicy
Masło lub margarynę rozpuszczamy na wolnym ogniu. W między czasie z krówek zdejmujemy papierki, a pszenicę przesypujemy do miski.
Gdy masło lub margaryna staną się płynne dodajemy do niego krówki oraz mleko w proszku. Cały czas mieszamy żeby masa się nie przypaliła, a cukierki rozpuściły.
Do jednolitej masy wsypujemy pszenicę - ilość zależy od upodobań i tego czy lubimy bardziej suche czy też takie na których jest więcej masy z krówek.
Całość dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy szyszki lub tak jak ja niewielkie kuleczki.
Masa szybko zastyga więc nim skończymy robić kulka z całej zawartości garnka te pierwsze już można zajadać.
Gdy masło lub margaryna staną się płynne dodajemy do niego krówki oraz mleko w proszku. Cały czas mieszamy żeby masa się nie przypaliła, a cukierki rozpuściły.
Do jednolitej masy wsypujemy pszenicę - ilość zależy od upodobań i tego czy lubimy bardziej suche czy też takie na których jest więcej masy z krówek.
Całość dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy szyszki lub tak jak ja niewielkie kuleczki.
Masa szybko zastyga więc nim skończymy robić kulka z całej zawartości garnka te pierwsze już można zajadać.
BozenaMatuszczyk
misia5
pyszalka
misia5
Bardzo się ciesze, że przepis przypadł Ci do gustu :)