Sposób przygotowania:
tagiatelle grzybowo-ziolowe z kurczakiem
gotujemy makaron okolo 6-7 minut w mocno osolonej wodzie.
kurczaka mialam akurat z niedzielnego obiadu, pieklam udka w czosnku i papryce w proszku. podzielilam mieso bez skory na nieregularne kawalki. polowe cukinii kroimy w paseczki. do rondelka kapka oliwy i rzucamy cukinie. doprawiamy peiprzem, sola i po chwili dodajemy kawalki kurczaka. przasmazamy krotka chwile. ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do cukinii i meisa, mieszamy. nastyepnie dodajemy dwie duze lyzki serka borowikowego i jedna serka ziolowego. mieszmay calosc. wytworzy sie kremowy sos i piekny aromat. smacznego!
kurczaka mialam akurat z niedzielnego obiadu, pieklam udka w czosnku i papryce w proszku. podzielilam mieso bez skory na nieregularne kawalki. polowe cukinii kroimy w paseczki. do rondelka kapka oliwy i rzucamy cukinie. doprawiamy peiprzem, sola i po chwili dodajemy kawalki kurczaka. przasmazamy krotka chwile. ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do cukinii i meisa, mieszamy. nastyepnie dodajemy dwie duze lyzki serka borowikowego i jedna serka ziolowego. mieszmay calosc. wytworzy sie kremowy sos i piekny aromat. smacznego!
Agi