bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki makaron na pyszną kolacje.

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Składniki:

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

 

  • gniazda makaronu tagiatelle szpinakowe 6szt
  • tuńczyk w oliwie duże kawałki 1 puszka
  • cebula
  • ząbki czosnku 2 sztuki
  • pieprz, sól do smaku
  • szpinak w liściach ok 1 szklanki lub 2 garście
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem
Makaron ugotować al dente tyle ile osob bedzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liscie szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle zeby liscie sie lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalaly w sosie. Zeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem.