Sposób przygotowania:
Tagliatelle warzywne dla głodnego Bawoła
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt grube niewielkie kawałki razem ze skórką. Cebulę obrać i pokroić w grube ćwierćplasterki. Cukinię umyć, osuszyć i, wraz ze skórką, pokroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie w niego grubsze plasterki. Pieczarki obrać z wierzchniej skórki i pokroić w dość grube plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i udusić warzywa, doprawiając do smaku.
W międzyczasie przygotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie go odsączyć i wymieszać z warzywami. Dodać dużo posiekanej zielonej pietruszki oraz obraną paprykę pieczoną pokrojoną w paseczki. Dodać sporo startej fety (lub innego sera typu bałkańskiego) - doprawić jeszcze raz do smaku, ale ostrożnie, bo ser jest zazwyczaj słony.
Na patelni rozgrzać olej i udusić warzywa, doprawiając do smaku.
W międzyczasie przygotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie go odsączyć i wymieszać z warzywami. Dodać dużo posiekanej zielonej pietruszki oraz obraną paprykę pieczoną pokrojoną w paseczki. Dodać sporo startej fety (lub innego sera typu bałkańskiego) - doprawić jeszcze raz do smaku, ale ostrożnie, bo ser jest zazwyczaj słony.