Sposób przygotowania:
Tagliatelle z krewetkami
Na patelni rozpuścić maso i podsmażyć pokrojony w plastry por i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać pół kostki rosołowej rozpuszczonej w szklance wody, chwilę pogotować i dodać serek topiony pokrojony na mniejsze kawałki i mieszać, by się rozpuścił. Jeśli powstały sos jest zbyt rzadki, zagęścić go łyżką mąki. Następnie dodać drobno pokrojony koperek i całość wymieszać. Na konieć dodać krewetki i pogotować je w sosie około 3 minuty. Doprawić pieprzem. Nie solić (serek topiony jest słony).
W między czasie ugotować makaron tagliatelle razem z drugą połową kostki rosołowej.
Podawać od razu po przygotowaniu.
W między czasie ugotować makaron tagliatelle razem z drugą połową kostki rosołowej.
Podawać od razu po przygotowaniu.
amadeo