Sposób przygotowania:
Tagliatelle z pomieszanym sosem
Makaron gotujemy w posolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Gdy makaron się gotuje, my robimy sos.Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej w garnku. Lekko solimy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy mięso mielone i co chwilę mieszając smażymy przez 3 minuty. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka z cebulą i mięsem. Całość dokładnie mieszamy i smażymy przez 5 minut. Po tym czasie wlewamy sok pomidorowy. Mieszamy i zagotowujemy sos. W kubku mieszamy mąkę z 100 ml wody i wlewamy ją do sosu. Go chwilę mieszając gotujemy przez 5 minut. Przyprawiamy pieprzem. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy sos wyjdzie zbyt gęsty, możemy dolać do niego troszkę wody.Odcedzony, jeszcze gorący makaron przekładamy na talerze i polewamy go sosem.Takim oto prostym i szybkim sposobem mamy smaczny i syty obiad.