eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Makaron tagliatelle z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z sosem pieczarkowym i pyszną cebulką.

Makaron tagliatelle z sosem pieczarkowym

Składniki:

Makaron tagliatelle z sosem pieczarkowym

 

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soli
  • szczypta soli i pieprzy
  • 1 mała łyżeczka oregano i bazylii
  • 0,5 kg. pieczarek
  • 0,4 kg. makaronu tagliatelle
  • 1 średniej wielkości cebulka czerwona
  • 2 łyżki mąki
  • wywar warzywny ( 2 szklanki)
  • szklanka wody mineralnej

Sposób przygotowania:

Makaron tagliatelle z sosem pieczarkowym
Pieczarki myjemy pod wodą. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Cebulkę obieramy i kroimy w tzw. krążki. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy cebulkę i pokrojone pieczarki. Całość smażymy na małym ogniu około 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Do podsmażonych warzyw, na patelnie wlewamy wywar warzywny. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami. W szklance wody rozrabiamy mąkę. Wlewamy to na patelnie i gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Na koniec zaprawiamy całość jogurtem naturalnym. Makaron tagliatelle podajemy polany sosem. Smacznego!!!

Tagi:

makaron