Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z sosem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tagliatelle z sosem grzybowym

Tagliatelle z sosem grzybowym

Składniki:

Tagliatelle z sosem grzybowym

 

  • 30 dag makaronu tagliatelle
  • 50 dag pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 10 dag boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • ¾ szklanki bulionu grzybowego
  • 4 łyżki śmietany
  • 5 dag sera mozarella, startego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z sosem grzybowym

Boczek smażymy w woku, dodajemy cebulę i razem rumienimy. Dodajemy czosnek, pieczarki i dusimy, aż woda odparuje. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Do pieczarek, cebuli i boczku wlewamy bulion, śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy. Wrzucamy starty ser, mieszamy, aż się roztopi. Mieszamy z makaronem.


Tagi:

makaron sery ser