LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Tajski stek wołowy na Grillu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

coś na niedzielny smaczny obiad w ogrodzie

Tajski stek wołowy na Grillu

Składniki:

Tajski stek wołowy na Grillu

 

  • 4 steki wołowe
  • 2 średnie cebulę
  • 2 łyżeczki pieprzu czerwonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • pół małej łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Tajski stek wołowy na Grillu
Czosnek obieramy i cebulę kroimy na drobno i robimy ze dwóch pieprzów ,tymianku i papryki marynatę , i mieszamy z cebulą i czosnkiem Następnie mięso umyte smarujemy bardzo dokładnie marynatą i odstawiamy na 1 h potem zdjąć z mięsa marynatę i wstawiamy mięso na ruszt do grilla na ogniu i pieczemy po 1 steku na ruszcie (ponieważ trzeba go pilnować ) na około 10 minut i w trakcie posypujemy na każdym ze steków odrobinę soli
gotowe będzie jak cebula zacznie się szklić dobrze smakuję z bułkami

Tagi:

grillu