kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

talarki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pyszne np na podwieczorek dla całej rodzinki

talarki

Składniki:

talarki

 

  • 500 gram maki
  • opakowanie drożdży suszonych
  • szczypta soli
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 żółtka
  • 1/2 but. aromatu cytrynowego
  • 2 łyżki rumu
  • 100 stopionego margaryny

Sposób przygotowania:

talarki
wszystko wymieszać i dodawać stopniowo 250 ml letniego mleka ciasto wyrabiając aż będzie gładkie. pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. gdy podwoi objętość krotko wyrobić rozwałkować ma grubość ok 1 cm. z ciasta wyrobić talarki i w środku zrobić dziurkę. piec na tłuszczu na patelni z obu stron.

Tagi:

mak