eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Talarki serowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 396
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne talarki z sera żółtego, które smakują identycznie jak serowe chrupki, które każdy dzieciak uwielbia.

Talarki serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talarki serowe

 

Sposób przygotowania:

Talarki serowe
1. Elektrycznym mikserem ucieramy masło na puszysty krem. 2. Dodajemy ser żółty - starty na tarce o dużych oczkach, mąkę, sól i ostrą paprykę w proszku. Wszystko mieszamy dużą, drewnianą łyżką. 3. Gotowe ciasto przekładamy na oprószoną stolnicę. Zagniatamy ciasto i formujemy wałek o grubości ok. 3 cm. Zwijamy do aluminiowej foli i dajemy do zamrażali na ok.30-60 min. 4. Ochłodzone i stwardniałe ciasto kroimy na plasterki grubości ok 0,5 cm. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. 5. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C. 6. Pieczemy ok. 15 min., tak aby się lekko zarumieniły. Po tym czasie czekamy aż wystygną i można się zajadać. : )
Talarki serowe
Wszystkie składniki dodałam do utartego masła.
Talarki serowe
Następnie zagniotłam i uformowałam wałek.
Talarki serowe
Schłodzone ciasto pokroiłam na plasterki.
Talarki serowe
Po upieczeniu wyciągłam i wystudziłam..

Tagi:

sery ser