Sposób przygotowania:
Talarki serowe
1. Elektrycznym mikserem ucieramy masło na puszysty krem. 2. Dodajemy ser żółty - starty na tarce o dużych oczkach, mąkę, sól i ostrą paprykę w proszku. Wszystko mieszamy dużą, drewnianą łyżką. 3. Gotowe ciasto przekładamy na oprószoną stolnicę. Zagniatamy ciasto i formujemy wałek o grubości ok. 3 cm. Zwijamy do aluminiowej foli i dajemy do zamrażali na ok.30-60 min. 4. Ochłodzone i stwardniałe ciasto kroimy na plasterki grubości ok 0,5 cm. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. 5. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C. 6. Pieczemy ok. 15 min., tak aby się lekko zarumieniły. Po tym czasie czekamy aż wystygną i można się zajadać. : )
gusia1000
sylcia055
sylwiusia055