Sposób przygotowania:
Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie (czas liczymy od momentu zagotowania się wody). Następnie odcedzamy ziemniaki i lekko osuszamy ręcznikiem papierowym.
Podsmażamy talarki przez kilka minut na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Pod koniec dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz zioła prowansalskie. Mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Podsmażamy talarki przez kilka minut na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Pod koniec dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz zioła prowansalskie. Mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
![Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talarki-ziemniaczane-podsmazane-z-ziolami-550906.jpg)
![Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talarki-ziemniaczane-podsmazane-z-ziolami-550907.jpg)
![Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talarki-ziemniaczane-podsmazane-z-ziolami-550908.jpg)