Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast gotowanych ziemniaków polecam podać do obiadu podsmażane talarki ziemniaczane, doprawione aromatycznymi ziołami prowansalskimi.

Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie (czas liczymy od momentu zagotowania się wody). Następnie odcedzamy ziemniaki i lekko osuszamy ręcznikiem papierowym.

Podsmażamy talarki przez kilka minut na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Pod koniec dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz zioła prowansalskie. Mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie.
Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami
Podsmażamy talarki przez kilka minut na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami
Pod koniec dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz zioła prowansalskie.