Sposób przygotowania:
Ziemniaki smażone
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy i studzimy. Następnie kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło roślinne). Na tłuszczu układamy plasterki ziemniaków. Smażymy przez chwilę po czym, obracamy i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Ponownie smażymy chwilę, obracamy i posypujemy przyprawą drugą stronę.
Smażymy ok. minuty, po czym układamy na talerzu wyłożonym sałatą.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło roślinne). Na tłuszczu układamy plasterki ziemniaków. Smażymy przez chwilę po czym, obracamy i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Ponownie smażymy chwilę, obracamy i posypujemy przyprawą drugą stronę.
Smażymy ok. minuty, po czym układamy na talerzu wyłożonym sałatą.