Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Talarki ziemniaczane w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczone talarki to świetny dodatek do pieczonych bądź duszonych mięs

Talarki ziemniaczane w ziołach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Talarki ziemniaczane w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Talarki ziemniaczane w ziołach
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w talarki. Wykładamy na papierowy ręcznik, osuszamy z dwóch stron, przyprószamy solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy talarki i pieczemy na dużym ogniu około 2 minuty z każdej strony po czym zmniejszamy ogień, przyprawiamy papryką, przyprawą do ziemniaków, ziołami i dodajemy rozgnieciony czosnek, Pieczemy przez 15 - 20 min pod przykryciem co jakiś czas mieszając aby przypiekły się z dwóch stron. Smacznego
Talarki ziemniaczane w ziołach
Pokrojone ziemniaki na talarki, zostało osuszyć i przyprószyć solą
Talarki ziemniaczane w ziołach
Talarki pod koniec pieczenia - z ziołami i czosnkiem