Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Talerz warzyw z sosem koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosta i smaczna sałatek wspaniale prezentuje się na wszelkiego rodzaju imprezach i spotkaniach. Sycąca i nie wymagająca wiele pracy.

Talerz warzyw z sosem koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talerz warzyw z sosem koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Talerz warzyw z sosem koperkowym
Brokuły i jajka gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy brokuły będą już miękkie odcedzamy, chłodzimy i przecinamy na mniejsze cząstki. Układamy je na dużym półmisku. Na nich układamy przecięte na pół i podsmażone na oleju do miękkości pieczarki. Następnie układamy na nich przecięte na pół, obrane jajka. Posypujemy po wierzchu oczyszczoną rzodkiewką posiekaną w cienkie talarki. W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez, śmietanę, drobno posiekany koperek, czosnek wyciśnięty przez praskę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki po wierzchu. Chłodzimy przed podaniem.
Talerz warzyw z sosem koperkowym
Ugotowane brokuły i podsmażone pieczarki
Talerz warzyw z sosem koperkowym
Do składników dodane jajka posiekane w talarki
Talerz warzyw z sosem koperkowym
Składniki posypane cienko pokrojoną rzodkiewką
Talerz warzyw z sosem koperkowym
Sos koperkowy przygotowany w osobnej misce

Tagi:

jajko sosy jajka