wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Talerzyki makaronowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zamiast zwykłego makaronu, polecam "talerzyki" idealnie pasują do gulaszu, dań z warzywami

Talerzyki makaronowe

Składniki:

Talerzyki makaronowe

 

  • Składniki na 3 "talerzyki"
  • 200 g makaronu pszennego (nitki)
  • 6 jajek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Talerzyki makaronowe
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pokroić na 3 cm kawałki. Jajka roztrzepać, doprawić solą pieprzem, dodać pokrojony makaron. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nałożyć równomiernie masę, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, pilnując aby ciasto nie przywierało. Smacznego!