Sposób przygotowania:
Tarta biszkoptowa z owocami i galaretką
Zmiksowałam 2 jaja z cukrem na puch. Przesiałam 2 czubate łyżki mąki z proszkiem do pieczenia. Dodałam do piany z jaj i delikatnie wymieszałam. Formę wysmarowałam margaryna i obsypałam mąką . Przełożyłam masę do tarty i piekłam 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu biszkopta , wyjęłam i zostawiłam do ostudzenia. Rozrobiłam 2 galaretki w 500 ml wody( we wrzątku ) i zostawiłam do ostudzenia. Owoce z puszki odsączyłam z soku i ułożyłam na ostudzonym biszkopcie . Zalałam owoce tężejącą galaretką. Do lodówki na 3 godzinki i gotowe .
Dinah
lalunia
Zachęcam ja robię własnie następne bo te już mi poszło :)