Sposób przygotowania:
Tarta z owocami
Z mąki, cukru, migdałów, masła i żółtek zagnieć kruche ciasto, ciasto owiń folią spożywczą i schłódź w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm i wyłóż nim formę, ciasto piecz w 180stop przez 30 min.
W rondelku zagotuj mleko z wanilią, żółtka utrzyj z cukrem a po chwili dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, do masy jajowej stopniowo dolewaj gorące mleko po czym zagotuj całość.
Do tak powstałego budyniu dodaj masło i dokładnie je rozetrzyj, jeszcze ciepły krem wylej na tartę, udekoruj owocami i pokryj cienką warstwą galaretki.
Gotową tartę odstaw do schłodzenia.
W rondelku zagotuj mleko z wanilią, żółtka utrzyj z cukrem a po chwili dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, do masy jajowej stopniowo dolewaj gorące mleko po czym zagotuj całość.
Do tak powstałego budyniu dodaj masło i dokładnie je rozetrzyj, jeszcze ciepły krem wylej na tartę, udekoruj owocami i pokryj cienką warstwą galaretki.
Gotową tartę odstaw do schłodzenia.
Holly
Magdalena88
Marika-