Sposób przygotowania:
Kakaowa tarta z budyniem i owocami
Do malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, szczyptę soli, jajko i zimne masło - wyrabiamy wszystko do uzyskania gładkiego ciasta, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki, następnie wyciągamy i wykładamy ciastem formę do tarty, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 27-30 minut w 180 stopniach (można na początku[pieczenia wyłożyć tartę fasolą by nie podnosiło się ciasto i po około 15 minutach ściągnąć i dopiec bez fasoli). 2 szklanki mleka zagotować, w pozostałej szklance rozmieszać budyń i zalać gotujące mleko, dokładnie mieszać by nie powstały grudki, budyń przykrywamy folią spożywczą i przestudzamy, następnie wykładamy go na schłodzoną tartę, układamy owoce. Tartę zostawiamy do całkowitego zastygnięcia budyniu i możemy podawać :D