Sposób przygotowania:
Tarta czekoladowa z ganache i dżemem
1. Ciasto: Składniki wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto owinąć w folię i schłodzić w lodówce 1 godzinę. Formę na tartę o średnicy 27cm. wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Obciążyć ciasto papierem do pieczenia i fasolą. Piec w 180st.C około 20 minut. Ściągnąć obciążenia i piec jeszcze 10 minut do zarumienienia. Wyjąć i ostudzić. 2. Ganache: Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia, dodać do niej posiekane czekolady i wymieszać do uzyskania płynnej, ale gęstej masy. Ostudzić. 3. Ostudzony spód wysmarować dżemem, na dżem wyłożyć ganache czekoladowe. Udekorować migdałami, kokosem. Schłodzić około 1,5 godziny. Smacznego!