Sposób przygotowania:
Tarta truskawkowa na cieście francuskim
1. Okrągłą tortownice lekko natłuściłam i wyłożyłam ściany i boki ciastem francuskim. Nakłułam widelcem spód, położyłam na nim papier do pieczenia i obciążyłam dno grochem.
piekłam w temperaturze 190 stopni przez 20-30 minut ( do uzyskania złotego koloru boków).
Pozostawiłam do ostudzenia.
2. Budyń ugotowałam na mleku wg przepisu na opakowaniu. galaretkę rozpuściłam w 3/4 ilości wrzącej wody wskazanej na opakowaniu. Pozostawiłam do wystudzenia.
3. Ze spodu zdjęłam groch i papier i w utworzone z ciasta gniazdo wyłożyłam ostudzony budyń. wierz udekorowałam gęsto ćwiartkami truskawek i pokryłam gęstniejąca galaretką. proste i pyszne!
piekłam w temperaturze 190 stopni przez 20-30 minut ( do uzyskania złotego koloru boków).
Pozostawiłam do ostudzenia.
2. Budyń ugotowałam na mleku wg przepisu na opakowaniu. galaretkę rozpuściłam w 3/4 ilości wrzącej wody wskazanej na opakowaniu. Pozostawiłam do wystudzenia.
3. Ze spodu zdjęłam groch i papier i w utworzone z ciasta gniazdo wyłożyłam ostudzony budyń. wierz udekorowałam gęsto ćwiartkami truskawek i pokryłam gęstniejąca galaretką. proste i pyszne!