Sposób przygotowania:
Krucha tarta z mascarpone i truskawkami
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.Formujemy kulę i odkładamy do lodówki na około 30 minut.Po tym czasie ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykładamy do formy do pieczenia tarty o średnicy 25 cm,posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
2. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze 170 stopni około 25 minut,do zrumienienia.Upieczone ciasto studzimy i wyjmujemy z formy.
3. Truskawki płuczemy,dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki.
4.Serek mascarpone ucieramy widelcem z cukrem pudrem do smaku i połową truskawek.
5.Serek truskawkowy wykładamy na przestudzone ciasto.Następnie dekorujemy pozostałymi truskawkami.Gotową tartę wkładamy do lodówki do stężenia.
2. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze 170 stopni około 25 minut,do zrumienienia.Upieczone ciasto studzimy i wyjmujemy z formy.
3. Truskawki płuczemy,dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki.
4.Serek mascarpone ucieramy widelcem z cukrem pudrem do smaku i połową truskawek.
5.Serek truskawkowy wykładamy na przestudzone ciasto.Następnie dekorujemy pozostałymi truskawkami.Gotową tartę wkładamy do lodówki do stężenia.
Marika-
Babeczka35
Dziękuję za miły komentarz,a tarta była przepyszna:)
Holly
Babeczka35
Jeszcze nie robiłam moreli z serkiem mascarpone,ale myślę,że można spróbować:)