Sposób przygotowania:
Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem
Ciasto francuskie rozwijamy i wykładamy nim dno i boki formy na tarte. Najlepiej silikonowej.
Koperek kroimy i dzielimy na dwie części. Mozzarelle i pomidory kroimy na plasterki, a łososia na mniejsze kawałki. Jajka mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem.
Wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto. Posypujemy połową pokrojonego koperku.
Na masę jajeczną układamy na przemian mozzarelle i łososia. Wierzch dekorujemy pomidorami,przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy drugą połową pokrojonego koperku.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Koperek kroimy i dzielimy na dwie części. Mozzarelle i pomidory kroimy na plasterki, a łososia na mniejsze kawałki. Jajka mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem.
Wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto. Posypujemy połową pokrojonego koperku.
Na masę jajeczną układamy na przemian mozzarelle i łososia. Wierzch dekorujemy pomidorami,przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy drugą połową pokrojonego koperku.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.