Sposób przygotowania:
Tarta z wędzonym łososiem
CIASTO: Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gdyby było za twarde dodajemy wodę. Gotowe schładzamy około 30 minut. Gotowym ciastem wykładamy dno formy na tarte. Ciasto nakłuwamy widelcem. NADZIENIE: Składniki spoiwa przekładamy do garnka i razem miksujemy. Doprawiamy do smaku. Na wyłożone ciasto wylewamy połowę spoiwa. Układamy na nim pokrojonego w plastry pomidora. Następnie wykładamy łososia i pokrojone na połówki oliwki. Całość zalewamy pozostała ilością spoiwa. Tratę wstawiamy do piekarnika na około 35 minut (180˚C). Pod koniec posypujemy ją serem mozzarella. Gdy ten się rozpuści tarta jest gotowa. Przed podaniem posypujemy zieleniną- u mnie natką pietruszki.
marietta
jaga85
Ja też wszystko co z łososiem lubię:)