Sposób przygotowania:
Tarta z farukami i szprotką
1) Ciasto francuskie rozkładamy na blaszy na papierze do pieczenia i smarujemy sosem meksykańskim.
2) Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na sosie meksykańskim.
3) Szprotki wędzone podsmażamy lekko na patelni, przekładamy na ręcznik papierowy, odcinamy główkę i oczyszczamy z ości i układamy na mozzarelli.
4) Na szprotkach rozkładamy faruki.
5) Na koniec na farukach kładziemy plasterki kindziuka i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
2) Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na sosie meksykańskim.
3) Szprotki wędzone podsmażamy lekko na patelni, przekładamy na ręcznik papierowy, odcinamy główkę i oczyszczamy z ości i układamy na mozzarelli.
4) Na szprotkach rozkładamy faruki.
5) Na koniec na farukach kładziemy plasterki kindziuka i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.