Sposób przygotowania:
Tarta z borówkami i malinami
Ciasto wyrobić z podanych składników i włożyć do lodówki na 1 h. Wyjąć, rozwałkować i włożyć do wysmarowanej foremki na tarę. Ponakłuwać widelcem ciasto i włożyć do piekarnika, piec w 190 stopniach około 20 -30 minut na złoty kolor.
Śmietanę ubijać z cukrem pudrem i pod koniec dodawać po trochu tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto tarty i rozsmarować, dookoła na masie ułożyć maliny i borówki amerykańskie.
Środek ozdobić zajączkiem wyciętym foremką do ciastek ze stężałej galaretki czerwonej.
Wstawić do chłodu na 2 -3 godziny.
Śmietanę ubijać z cukrem pudrem i pod koniec dodawać po trochu tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto tarty i rozsmarować, dookoła na masie ułożyć maliny i borówki amerykańskie.
Środek ozdobić zajączkiem wyciętym foremką do ciastek ze stężałej galaretki czerwonej.
Wstawić do chłodu na 2 -3 godziny.