Sposób przygotowania:
Tarta na cieście francuskim
Wyjmujemy ciasto francuskie z opakowania i wylepiamy nim formę do tarty. Wystające poza formę ciasto zawijamy do środka tworząc grubszy rant ciasta.
Pora kroimy drobno i paprykę w kostkę, przekładamy do miseczki. Ser kroimy bardzo drobno i dokładamy do składników na farsz. Na koniec kroimy parówki w cienkie plasterki i przekładamy do miseczki.
Mieszamy ze sobą składniki farszu do tarty i posypujemy nim ciasto. Do słoiczka wlewamy mleko, wbijamy jajka i dodajemy przyprawy. Mieszamy dokładnie i polewamy górę tarty.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy tartę przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego
Pora kroimy drobno i paprykę w kostkę, przekładamy do miseczki. Ser kroimy bardzo drobno i dokładamy do składników na farsz. Na koniec kroimy parówki w cienkie plasterki i przekładamy do miseczki.
Mieszamy ze sobą składniki farszu do tarty i posypujemy nim ciasto. Do słoiczka wlewamy mleko, wbijamy jajka i dodajemy przyprawy. Mieszamy dokładnie i polewamy górę tarty.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy tartę przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego