Sposób przygotowania:
Tarta z kremem śmietankowym i malinami
1) Na początku robimy kruche ciasto.
2) Do miski wbijamy jajka i rozkłócamy je widelcem, a następnie dodajemy do nich cukier i ucieramy.
3) Bierzemy drugą miskę i wrzucamy do niej margarynę - możemy pokroić ją na mniejsze kawałki, ale nie musimy.
4) Do margaryny wsypujemy mąkę, sól oraz proszek do pieczenia.
5) Łączymy składniki, dodajemy kropelkę ekstraktu śmietankowego i zagniatamy na gładkie ciasto.
6) Takim ciastem wykładamy formę do tarty, posypujemy lekko wiórkami i pieczemy przez ok. 30 minut.
7) Teraz robimy krem według przygotowania na odwrocie - proszek miksujemy z mlekiem.
8) Nastepnie dodajemy do niego śmietankę i słonecznik w karmelu. Łączymy i taki krem wykładamy na upieczonym kruchym spodzie (ostudzonym).
9) Całość dekorujemy malinami i podajemy. Ja na środek wyłożyłam jeszcze kilka plasterków jabłek w glazurze.
2) Do miski wbijamy jajka i rozkłócamy je widelcem, a następnie dodajemy do nich cukier i ucieramy.
3) Bierzemy drugą miskę i wrzucamy do niej margarynę - możemy pokroić ją na mniejsze kawałki, ale nie musimy.
4) Do margaryny wsypujemy mąkę, sól oraz proszek do pieczenia.
5) Łączymy składniki, dodajemy kropelkę ekstraktu śmietankowego i zagniatamy na gładkie ciasto.
6) Takim ciastem wykładamy formę do tarty, posypujemy lekko wiórkami i pieczemy przez ok. 30 minut.
7) Teraz robimy krem według przygotowania na odwrocie - proszek miksujemy z mlekiem.
8) Nastepnie dodajemy do niego śmietankę i słonecznik w karmelu. Łączymy i taki krem wykładamy na upieczonym kruchym spodzie (ostudzonym).
9) Całość dekorujemy malinami i podajemy. Ja na środek wyłożyłam jeszcze kilka plasterków jabłek w glazurze.