Sposób przygotowania:
Tarta z tuńczykiem i czarnymi oliwkami
Ciasto francuskie rozkładam w foremce. Następnie w oddzielnej misce wkładam śmietanę, jaja, ser mozzarella pocięty już drobno oraz pietruszkę i dodaję przyprawy.
Oliwki drobno kroję dodaję do miski. Cebulę i czosnek kroję drobno dodaję do farszu.
Całość dokładnie mieszam. Na ciasto francuskie wyglądam tuńczyka. Ogórki drobno siekam i posypuję rybę. Na koniec dodaję cały farsz. Z resztek ciasta francuskiego robię kratkę.
Wkładam do piekarnika na 30 min góra - dół na 160 stopni. Podaję od razu z sosem pomidorowym lub czosnkowym.
Oliwki drobno kroję dodaję do miski. Cebulę i czosnek kroję drobno dodaję do farszu.
Całość dokładnie mieszam. Na ciasto francuskie wyglądam tuńczyka. Ogórki drobno siekam i posypuję rybę. Na koniec dodaję cały farsz. Z resztek ciasta francuskiego robię kratkę.
Wkładam do piekarnika na 30 min góra - dół na 160 stopni. Podaję od razu z sosem pomidorowym lub czosnkowym.